Přípravné utkání mladších žáků

26.08.2015 16:30

[hocr] Nejen velcí fotbalisté absolvují přípravná utkání před nadcházející sezónou. Ve středu jsme jedno takové absolvovali i my s mladšími žáky z Františkových Lázní, kam jsme byli pozváni.

Není nic lepšího před herním ročníkem než poměřit síly nanečisto. Máme tak možnost doladit poslední nedodělky. Bohužel je stále těžší takovéto fotbalové zápasy zorganizovat, neboť mládežnický fotbal skomírá a to ne jen u nás na okrese, ale je to celorepublikový problém.

Do utkání jsme nastoupili odhodlaně a již po několika minutách jsme se střelecky prosadili. Za nedlouho jsme přidali i druhou branku a vypadalo to, že Frantovákům, kteří hrají vyšší soutěž, ukážeme, že ani my na okrese nejsme „fotbalové lamy“.

Ovšem po chvíli byl obraz hry úplně jiný. Soupeř nás začal přehrávat a častými výpady zaměstnával našeho brankáře a hlavně naší obranu, která ne vždy zavčasu zareagovala.

Před koncem utkání jsme prohrávali o tři branky, ovšem soupeř měl již značně „vyfoukáno“ a my jsme dokázali senzačně vyrovnat. O vítězi tak museli rozhodovat penaltové kopy.

Tady jsme dlouho vynikali s naší kopací technikou, ovšem soupeř dokázal srovnat krok a v poslední sérii kopů, dokázal využit našeho, snad jediného zaváhání a vyhrát.

I tak to bylo krásné fotbalové odpoledne, a kdo se chodí dívat na mládežnický fotbal a fandí mu, tak musel mít ze hry radost.