Sezóna 2019 / 2020

01.07.2019 17:36

Zakončení sezóny 2018/2019

[hocr] Výsledek letošního ročníku pro náš tým mužů není příliš chvályhodný. Na vinně je hlavně podzimní část, kdy jsme bohužel ze třinácti utkání vyhráli pouze třikrát, a to se na jaře velmi těžko dohání - toho jsme si byli velmi dobře vědomi už v zimní přestávce. Bohužel už nebylo třeba přemýšlet o dobrém výsledku, ale o tom, abychom se udrželi v krajské soutěži i pro nadcházející sezónu. Během zimní přípravy jsme se věnovali hlavně kondiční přípravě, kdy je právě toto náš největší problém. Bohužel vytrvalostně nevydržíme hrát se soupeřem celých 90 minut vyrovnaně. Velmi rychle ztrácíme.

V jarní části si myslím, že pokrok už byl i vidět. Hráli jsme vyrovnaněji a začali jsme sbírat i velice důležité body pro naši záchranu v soutěži. Ovšem spodní část tabulky byla opravdu vyrovnaná a do poslední chvíle nebylo jasné o sestupujících týmech.

Ještě v předposledním zápase na nás čekal tým z Hazlova, kde se rozhodovalo o dalším sestupujícím a o povinnosti výhry pro náš tým nebylo vůbec žádné pochybnosti. Bohužel tento zápas jsme prohráli těsným výsledkem 1:2. Rozhodl tak až nakonec úplně poslední zápas, kdy jsme zvládli domácí utkání s Lomnicí a tým z Hazlova prohrál na hřišti Dolního Žandova. Ovšem nakonec se díky špatné situaci ve vyšších soutěžích, udržel i Hazlov a sestupovaly pouze dva týmy.

V mládežnické kategorii jsme letos měli zastoupení v soutěži starších přípravek. Bohužel jsme byli biti za to, že nemáme vyrovnané ročníky, a tak i když je většina dětí ještě věkově v kategorii mladší přípravky, museli jsme přihlásit již přípravku starší. Tomu také odpovídali několikrát i výsledky s dvojciferným počtem branek v naší síti. Ale opravdu bych nerad hodnotil výsledek utkání. Důležité je, že mlaďoši ukázali, že se nebojí i o hlavu větších soupeřů a že si dokáží vytvořit i brankové příležitosti, kdy několik z nich skončilo i brankovou parádou, za kterou by se nemusel stydět ani ligový hráč. Udělali jsme veliký pokrok od doby, co jsme začali. Je důležité, že nás fotbal baví a že máme radost z toho, že fotbal hrajeme.

Teď nás čeká fotbalová přestávka, kdy muži začínají již 17. srpna a mladší přípravka 7. září. Ovšem přestávka je to pouze zápasová. Přípravy na další sezónu jsou již v plném proudu. Čeká nás kompletní rekonstrukce stávajících elektrických rozvodů v zázemí tribuny, kdy se nám podařilo získat finanční dotaci od Karlovarského kraje, která právě tuto realizaci hradí. Dále budou opraveny, nově vymalovány a částečně nově vybaveny fotbalové šatny. V řešení je také výměna stávajícího chodníku, který bohužel už zub času velice poznamenal. Práce je opravdu dost a čas se krátí. Věříme, že vše včas stihneme a setkáme se všichni opět na fotbalových utkáních našich týmů.

Takže sportu zdar a fotbalu zvlášť.