Soutěžní ročník 2018/2019

03.07.2018 19:05

[hocr] V minulém týdnu jsme opět absolvovali každoroční aktivy fotbalových svazů jak na krajské úrovni, kde se jednalo o průběhu soutěže I.B třídy v nadcházející sezóně, kde bude i nadále hrát naše mužstvo mužů, tak i na úrovni okresní, kde se projednával herní systém mládežnických soutěží a také mužstva hranického B-týmu.

V I.B třídě se žádné změny v pravidlech a herním systému nekonaly. Z I.A třídy k našemu týmu sestoupil Sokol Lipová a do I.B třídy z Okresního přeboru k nám postoupili Jiskra Plesná, Baník Pila a Spartak Chodov. Naopak Sokol Lázně Kynžvart, a Dynamo Krajková tuto soutěž opustili.

Okresním přeboru také nepřibylo mnoho změn v pravidlech až na nějaké výjimky. Ovšem herní systém této soutěže, je pro letošní ročník změn plný. Hlavně jde o Meziokresní přebor Cheb – Sokolov. Do okresu Cheb bylo přidáno 7 týmu z okresu Sokolov. Týmy byly nalosovány do dvou skupin A a B. V těchto skupinách budou hrát týmy celou podzimní část. Družstva umístěná po podzimní části soutěže v obou skupinách na prvních sedmi místech postupují do jarní částí soutěží do skupiny Meziokresní přebor mužů Cheb - Sokolov – 14 účastníků a zbylá mužstva – 11 účastníků vytvoří Meziokresní soutěž mužů Cheb - Sokolov. Jarní část se opět odehraje jednokolově o titul meziokresního přeborníka mužů Cheb – Sokolov. Mužstva umístěná na prvních dvou místech bez ohledu na to, z jakého jsou okresu, postupují do I.B třídy. Družstvo, které se umístilo na posledním místě v meziokresním přeboru mužů, sestupuje do okresní soutěže mužů.

Mládežníky letos budeme mít v okresní soutěži starších přípravek, kde se bude hrát turnajově v celkovém počtu 5 týmů. Dvoukolově v podzimní části a dvoukolově  v části jarní.